Radovan Karadžić do vdesë në burg!

Më në fund dhembjet e Luftës në Bosnje morën njëfarë lehtësimi.
——————————–

karaxhicKaradžić u shpall fajtor për masakrën e Srebrenicës në vitin 1995.

Ish-lideri serb, tashmë 70-vjeç, u shpall fajtor nga Gjykata e Hagës për 10-të nga 11-të akuzat për krime lufte.

Ai u dënua me 40 vite burgim, dënim që gjithsesi nuk i jep qetësi boshnjakëve, të cilët përballë serbëve të sotëm do të vazhdojnë të ndeshen me idenë e këtyre të fundit se Haga po dënon një Hero.

Pas vendimit kryeprokurori i çështjes Serge Brammertz, tha:

“Momente të tilla duhet të na kujtojnë se për konflikte të panumërta të botës së sotme, miliona viktima presin Drejtësinë, dhe kjo seancë tregoi se Drejtësia mund të jepet!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s